the cooky wacky

Thursday, November 26, 2009

Raya Qurban 2009

Actually this is my first time being apart from family for a first day Raya. As I just started working within this few days, I am not allowed to take leave for a first three month, at least. I have to work until Thursday, without compromy. The only chance to be at home early for the first day is by flight, but I cannot afford the peak time price. Bus! yes, bus which takes about 6 to 7 hours from Shah Alam. Tired. I'll sleep for a whole day raya but unfortunately, of course, cannot, right. So I've made up my mind. I will celebrate this Raya Qurban in Ipoh, with Syafaf's family which I feel warm, welcome and adorable in there. Only in the evening I'll take my ride home.



*** I have to attend my cousin's wedding on Sunday and feeling guilty because I have no special present for her yet. Damn my cash for a smooth flowed! (ILOVESALE)

*** SELAMAT HARI RAYA QURBAN. JANGAN MAKAN DAGING BANYAK. (KECUALI SUP GEAR BOX)

Saturday, November 21, 2009

Jadi..apa pendapat kamu tentang 2012?

Saya, bosan dan tiada impak. Cuba lagi dua tahun depan. Bye.







FILEM-WAJIB-TONTON TAHUN 2010 JATUH KEPADAAAA
''ALICE IN WONDERLAND'' !!! BY TIM BURTON.


Tengok la dia ni.. hish. balik mandi! lempang kang.




Sunday, November 15, 2009

Patutla orang tak suka naik teksi.

Geramnya!
Tadi naik cab dari Plaza Masalam ke Plaza Alam Sentral. dekat cet ja kan. kami pergi 2 orang. masa naik tu saya dah perasan, kat meter stated 3.00. belum gerak lagi dah 3rm? memang camtu ke?

Bila sampai PAS, saya tanya, berapa ringgit? sengaja. dia cakap 5rm. saya cakap, tapi kat meter 4.50rm je? dia jawab, memang biasa 5rm, tapi takpelah. dia keluarkan 50sen bagi saya. saya dah 1 langkah keluar dari cab, dia cakap lagi, takpelah, tapi memang biasa 5rm. BAHAHAHA. harapan la saya nak bagi balik 50sen tu kan.

Dah penat, saya nak balik. naik cab lagi. Masalam, kata saya. sampai saja di tempat yang dituju, berapa rm ya? sopannya saya tihihi. 6rm. ha? tegezut mak. kawan saya cakap, tapi kat meter 4.90rm. taktik lama haha. eh tapi memang betul pun kat meter 4.90. tak puas hati la kami kan. malas la nak gaduh, sebab hujan. nanti basah.


Hmm. naik cab memang camtu ke? jakun jugak rupanya.

Saturday, November 14, 2009

Redza Minhat is my new search (google images la apa lagi)

Mungkin ramai yang tak tahu saya peminat gila babeng Johnny Depp. Maksud saya macam kalau saya tengok dia beraksi di kaca tv saya akan senyum, kagum, geram dan rasa nak peluk. Imaginasi saya, memang, selalu juga salahkan dia. Tapi imaginasi juga baik untuk perkembangan minda kan? hehe.

Macam bila saya ada masa terluang dulu, saya selalu tunggu depan tv pukul 4.30 pm sebab ada cerita Zati & Mawas. Walaupun Kamal Adli jadi mawas saya peduli apa. Saya suka dia. Tambah tambah masa episod last last tu time dia dan Zati dah bahagia tu. ah. The way he talks, the way he smiles, the way he teases his girl, oh my.. dan dalam drama Bio-Nik tu, pun sama. Saya tengok drama tu part dia dan Aina je. Part lain saya tukar cenel. hehe. Betapa nya saya, betapa.


Saya tak kenal pun Redza Minhat sebelum ni. Saya tengok Pisau Cukur sebab saya minat Fazura. Tapi, jangan tak tahu, saya terjatuh suka pada dia semasa di pawagam. Cop lelaki gigi besi cop! Lelaki gigi besi yang cool, smart dan stylo. Macamana saya tak suka ini macam punya lelaki haduyai. Bila saya letak gambar mereka sebaris (siap compare tak tahannn) saya pun tengok apabenda la yang saya suka sangat pada mereka ni.


Mengantukla. Nanti la sambung. Bye.


Wednesday, November 4, 2009

Ni buah apa?



Ni buah apa?
Orangbutan.
Buah apa?
Orangbutan.
Buah apa, sekali lagi?
Orangbutan.