the cooky wacky

Sunday, June 7, 2009

bencinya terputus hubungan dan mudahnya mencuri kereta kancil.

pindah rumah baru dan tiada talian internet.
nak online kena p cc. wuwu. takbest langsung.
banyak benda nak cerita ni!


kita mulakan dengan kejadian malam smalam.
kunci kereta tertinggal di dalam kereta. mungkin si pemilik mahu segera cepat sampai dalam rumah walaupun jiran sebelah tak bela anjing pengawas. walaupun lagi lima langkah dah sampai pintu rumah. bukan nak terberak pun. oh mungkin nak terkentut pastu takut jiran sebelah dengar haha. ok sori sori. maen maen je.

dahlah tertinggal kunci, tak tutup enjin pulak tu. dahlah tertinggal kunci, takde kunci spare pulak tu. dahlah tertinggal kunci, haa memangla tinggal aku dengan si pemilik je kat rumah. reti pulak kami nak buat kan.

apa lagi. kami bergegas panggil mr.tan. mr.tan dan aku tak pernah bersua muka. dari cerita penghuni rumah, mr.tan seperti orang tua sebab dia selalu cakap, kalau ada hal jeritlah nama dia. macam hero haha. yela macam orang tua la sebab orang tua je selalu macam baik hati sikit kan. tapi mr.tan tu baru 30 lebih. cis.

jadi kami panggil dia elok elok. tak jeritla, nanti bini dia marah pulak. kan. rupa rupanya mr.tan tak tau buat pape pun. dahlah datang tak pakai kasut. gila la caring. bini dia yang tere. jadi bini dia la hero dalam cite ni. namun usahanya gagal. idea dah ada. cubaan yang baik ming ming.

kemudian jiran sebelah kami yang sombong tiba tiba pulang lantas dipanggil oleh mr.tan sebab usaha bininya tak berjaya. tapi yang ni tak sombong. orang lain dalam rumah tu yang sombong. betul. bila kami senyum dia tak balas pun. nak cakap senyuman kami tak menawan, mustahil la.

ok berbalik pada cerita tadi. si jiran yang bukan mr.tan tu berjaya membantu. eh siriesla. senangnya nak curi kereta? cabut getah tingkap, masukkan dawai dan tarik tarik sampai unlock. pastu cemana nak gerakkan kereta tu pandai pandai la kan. dah. pegi blaja. haha.


ok sehingga berjumpa lagi. bye.



pssst, lagi satu, abang tu cakap, boleh tengok kat bawah seat driver. ada lubang yang macam boleh jolok untuk tarik punat bonet belakang kereta. then bolehla masuk ikut situ bila bonet dah terbuka.



7 comments:

nadiah norzemi said...

mint ajaq cara mencuri woh.

wei i miss u bebi.

bintangbicara said...

kancil je ke? kelisa?

liana said...

weh. awat pindah umah? da dapat keja ha?

nazminabdullah said...

@ nadiah

sayang, jom dating. off saja terus roger aku.


@ ika

rasanya kelisa pun sama. hihi. tryla.


@ nilam.

belum. saja. senang sikit hang nak mai tidoq rumah aku nanti. haha.

lisamorni said...

oo..patutla lisa jpe hanger lisa dlm tong sampah..haha..adib pnh buat tw..die buat kat kete syed..

nazminabdullah said...

haha. mintak mahapla bagi pihak kawan2. ayong yang buat hanger lisa tu. haha

nurliani ahmad mustafa said...

ishh
la ni musim org duk curi keta plakk