the cooky wacky

Saturday, November 8, 2008

selamat hari indah semua! (aku dedikasikan separuh bebelan ini khas buat liana dan alif)

pagi yg indah. dimulakan dengan alarm lagu bolasepak kedah, hijaukuning, pada pukol 620 am. aku pasti ramai rakyat kedah yg akan celik tatkala lagu semangat itu berkumandang. ya itu dia nelson sedang membawa bola, oh, dirembat pula ke arah marlon alex james dan marlon kini sedang mencari peluang untuk menambah jaringan dan membenam pasukan selangor. ah ada saja yg mahu berebut akan sebuah bola bulat itu, dan marlon! GOAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLL!!!!!!! itu dia. marlon berjaya menjaringkan gol di saat2 terakhir ini. berguni2 pasukan kedah membawa balik bola pada satu ketika di stadium shah alam.

ah. dah 6.20. sumpah aku lapar gila. berpijak di bumi yg nyata, aku maseh lagi terbaring di atas tilam yg kurang empuk dan menyakitkan tulang belakang, bukan stadium yg ada si hensem helmi eliza.

babe, hg dah bangun?
sms aku tujukan pada syaf di bilik sebelah sebaik sahaja celik. nana, jadi ke mandi pool ni? tanyaku pada rumet setelah menerima sms komfermasi dari syaf. jadi... (sedangkan dia pun baru celik)


setelah siap, +- 640am, kami berjalan ke pool.

hoish! siapa sangka dikala pagi2 buta begini, ada segerombolan lelaki sedang bermandi-manda sambil bermain bola plastik di dalam pool. siriously, aku x expect ada lelaki yg sanggup buat begitu. kami bertiga buat2 cool berjalan ke kerusi terdekat untuk meletak towel dan sliper. yela, alang2 dah sampai takkan nak patah balik. bunyi2 unggas mula kedengaran.

feewwitt.
eh, macam pernah tengok la.
ina kan? weh bukanla. ni bla3 aku da lupa apa nama yg dia sebut.
unggas2 mula meliar dengan membaling bola plastik ke arah kami beberapa kali dan menyuruh kami mengutip dan membaling semula. bodoh. selepas kicauan unggas tidak diendahkan kami dimaki. sangat tak matang. memang celaka budak2 ni!

last2 kami balik. awal pukol 7 stalk dari balcony, dah senyap. semua dah balik. ah apa lagi! terjun!!
balik dalam pukol 8, memang sengal otot2. penat! sebab aku gemok dan x pandai berenang DAN saja2 nak memeriahkan majlis. haha. berenang maen2 setengah jalan dah sesak napas lah, air masuk telinga lah, masuk hidonglah, tenggelamtimbollah, macam2lah! haha. tapi at least hari ni aku macam ada effort nak berenang. tahniah untuk diri sendiri. ada kemajuan. maseh boleh dipertingkatkan.

balik terus mandi dengan niat akan tidor nyenyak selepas kejadian. ah. ada lagi makhluk yg nak mengganggu. tahsiapa2 miskol dan sms. pernah x ada orang sms anda pagi2 untuk berkenalan, seperti bertanya nama dan umor. pernah x? ok aku pernah. pagi tadi. seorang lagi makhluk tak matang. dan ya, munkin kurang siuman.

aku terus takleh tidor. bangun, goreng cucor yg hanya berintikan bawang, gula dan garam. ikan bilis dalam peket sudah habis dikerjakan oleh kucing2 sangap dirumah. mujur ada juga bahan laen. kalau ada tepung sahaja tanpa inti, mesti rasa macam berada di bosnia. kadang2 sulawesi. makan cucor bawang cicah sos cili kimball disudahi dengan vico cukop mengenyangkan, setakat pagi ini. ahh. indah.



cucor bujang yg menyelerakan (apakes gambar ni pon nak upload?)


pukol 11, menerima panggilan untuk mengambil cupcake. pukol 12 yg sangat rembang, cupcake diberikan kepada si penerima. aku berjaya menculik satu. xsangka aku telah merembat cake yg designnya hanya ada satu didalam kotak itu. haha. sorila. cupcake ini ditempah oleh nilam untuk diberikan kepada boifren beliau sempena befdaynya tidak lama lagi. betapa sweetnya mereka, hingga dia menempah tema 'Liverpool' memandangkan boifrennya adalah kipas-susah-mati pasukan itu. alif, kalau mu nak tahu, nilam beberapa kali cakap benda ni pada aku. (nilam, jgn marah. haha):

'untuk boifren tersayang! cari laen x taulaa.' -nilam sahabat karib saya.


cupcake with liverpool theme


cupcake mahkota parade bersama manik2 manis yg telah aku rembat

aku akhiri siang hari ini dengan memakan cucor bawang INSTANT cap adabi gorengan ayong pada pukol 650pm. rasa2 mana lagi sedap? =B.


***sekarang 10.04 jam laptop.sumpah aku dah lapar balik.

*** oh lupa, aku tolong sampaikan cupcake tu pada alif sebab cupcake tu ditempah di sini dan nilam di utara. mereka adalah long-distance-love yg sangat berjaya. salutlarh!

sesungguhnya tolong jangan marah aku atas gambar ini yg dicuri khas dari fs alif! haha!

7 comments:

aliff said...

he..tq2!!!!sesgghnya ak terharu gla!!
dpt kek liverpool!!!perghhh!!!!!!!my besh ever besday kek tuh!!!hehe..pa pn, tq pada hang!!!
p/s; cait...hang curi cupcake crown..tu plg berharge..

nazminabdullah said...

hahah. siries aku xperasan langsung crown tu ada satu saja. my lucky draw lah kan. *wink wink*

flirtyohlala said...

haha
tq buat highlight lm blog hg!
syok baca blog ni smpai kdg2 aku gelak sorg2!
eh.lain kali amek pic yg lebih daring!hahahah

nazminabdullah said...

haha. aku macam ada hati jugakla nak letak gambar peluk2 hampa tuh. tapi tak tahan aa tengok. rasa macam gatai sangat. hikhik

flirtyohlala said...

oops!lupa.
itu hnyalah koleksi peribadi
hahahaha

nazminabdullah said...

dediiiiikkkk!

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女